Gdy macie ochotę na fast fooda, przygotujcie go w domu. 
Nie zajmie to dużo czasu, a będzie trochę zdrowiej i możecie przemycić w
 nim coś zielonego 😉 Ja nie kupuję gotowych bułek do hot dogów, 
wybieram bułki pszenne lub mini bagietki. Patrzę też na skład parówek, 
sięgam po te z największą zawartością mięsa. A i z sojowymi też zdarzało
 mi się przygotowywać 🌭i były bardzo smaczne.
✔️Przygotuj 2 bułki, natnij je od góry, przez środek, 
postaraj się nie przeciąć bułek na pół.
 ✔️2 parówki ułóż na blaszce do 
pieczenia. Obok połóż cebulę posiekaną w plasterki. Wstaw blachę do 
piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 min. Po tym czasie przekręć 
parówki na drugą stronę i dołóż na blachę bułki. Piecz jeszcze 3 min (możesz też przygotować parówki na grillu).
✔️Bułki wysmaruj w środku musztardą, postaraj się nie rozerwać pieczywa.
 Ułóż wewnątrz pieczywa trochę pieczonej cebulki, listek sałaty, 
plasterki kiszonego ogórka (mogą być pikle). Na to połóż parówkę, polej 
keczupem i podawaj. 🌭
 
 
                           
 
 


 

 
domowy najlepszy!
OdpowiedzUsuńPycha :) Dawno nie jadłam hot-dogów, ale takie domowe chętnie bym sobie przygotowała :)
OdpowiedzUsuńpolecam, te hot-dogi przygotowuje się w kilka chwil.
Usuń